„Įnešiau šiek tiek žemaitiško vėjo į Kauną. Rengiu edukacijas, pagal savo tėvelio receptą mokau sukti kastinį, o pagal močiutės receptus kepu pyragus, bandeles“, – pasakojo Laima, kurios kepyklėlę jau pamėgo kauniečiai. Daugiau apie ją skaitykite čia.
Su „Savaitgalio“ skaitytojais Laima pasidalijo keliais receptais. Vienas jų – nuostabioji „Pavlova“ – tai legendinis skanėstas, nepaliekantis abejingų.
Išbandykite!
Nuostabioji „Pavlova“
Reikės:
- 4 kiaušinių baltymų
- 240 g cukraus
- 2 a. š. krakmolo
- 1 a. š. acto
Baltymus išplakite iki standumo pamažu berdami cukrų. Tuomet sudėkite krakmolą ir actą.
Suformuokite krepšelius ir kepkite 15 minučių iki 140 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Po to sumažinkite kaitrą iki 130 laipsnių ir dar kepkite 35 minutes.
Ištrauktus kepinius palikite per naktį padžiūti.
Kremui reikės:
- 300 g grietinėlės
- 80 g miltelinio cukraus
- 1 v. š. citrinų sulčių
Viską išplakite iki kreminės konsistencijos.
Dėkite kremą į morenginį krepšelį ir papuoškite vaisiais.