Česnakinės plekšnės
Reikės:
- 2 plekšnių
- 5 skiltelių česnako
- 1 citrinos
- 50 g sviesto
- kelių šakelių krapų
- 300 g vyšninių pomidoriukų
- 2 saujų salotų mišinio
- druskos ir pipirų pagal skonį
Išvalytas žuvis apšlakstykite citrinos sultimis ir pagardinkite druska bei pipirais.
Sviestą sumaišykite su smulkintais krapais. Į žuvies vidų įdėkite sviesto ir krapų masės. Žuvies viršų įpjaukite ir prismaigstykite česnako griežinėlių.
Žuvis paguldykite į skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir dėkite kepti į 180 laipsnių orkaitę 15 min. Tuomet šalia sudėkite pomidorus ir dar pakepkite 10 min.
Į lėkštes dėkite salotų mišinį, keptus pomidorus, ant viršaus – žuvį.