Šis desertas nėra kaloringas, todėl tinka ir metantiems svorį. Jis puikiai gali pakeisti įprastus, daug kalorijų turinčius skanėstus.
Pagamintus desertus geriausia palaikyti per naktį šaldytuve. Išimti iš formelių nėra sudėtinga – sustingę desertai būna tvirti, tad išimti yra paprasta.
Saldiklio ar cukraus naudokite pagal skonį, taip pat jo kiekis priklauso nuo braškių saldumo. Aš naudojau apie 5 valgomuosius šaukštus šio saldiklio.
Naudojau „Dr. Oetker“ želatiną, kurios nereikia papildomai išbrinkinti. Taip pat šios želatinos reikia naudoti mažiau nei kitų gamintojų. Kitu atveju skaitykite, kas parašyta ant želatinos pakuotės.
Nekeptas desertas su varške ir braškėmis
Paruošimo laikas – 20 min., kiekis – 12 desertų
Reikės:
- 180 g liesos varškės
- 250 g jogurto
- 200 g braškių
- vanilinio cukraus
- cukraus ar saldiklio pagal skonį
- 14 g želatinos
Papuošti:
- braškių, kokosų drožlių
Gaminimas
Braškes nuplauti, nupjauti viršų. 150 g sutrinti iki tyrelės. 50 g braškų smulkiai supjaustyti.
Dideliame inde varškę ir jogurtą sutrinti iki vientisos masės.
Ant braškių tyrės užberti želatiną, atsargiai išmaišyti. Į puodą įpilti nedaug vandens. Į jį įstatyti indą su braškėmis ir želatina. Kaitinti ant vidutinės neaukštos kaitros. Maišant mentele ištirpinti želatiną. Neleisti jai užvirti. Želatina turi būti visiškai ištirpusi.
Braškių tyrę atvėsinti iki maždaug kambario temperatūros. Ją sumaišyti su keliais šaukštais varškės įdaro. Braškių įdarą plona srovele supilti į varškės įdarą. Išmaišyti.
Įdėti cukraus ar saldiklio pagal skonį bei vanilino. Įmaišyti braškes.
Paskirstyti į silikonines keksiukų formeles. Sudėti ant lėkščių, uždengti plėvele ir laikyti per naktį šaldytuve.
Išimti iš formų. Papuošti šviežiomis braškėmis, kokosų drožlėmis.