Ant grotelių keptas ungurys pagal japonišką receptą – išbandykite ir jūs

2022 m. birželio 16 d. 09:35
Lrytas.lt
Receptas
„Unagi no Kabayaki“ – ant grotelių keptas ungurys su padažu – Japonijoje populiarus patiekalas. Jo receptu pasidalijo „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
Daugiau nuotraukų (1)
Ungurys su „Kabayaki“ padažu (Unagi no Kabayaki)
Reikės:
  • 2 x 400 g ungurio filė
„Kabayaki“ padažui reikės:
  • 60 ml mirino
  • 60 ml sojų padažo
  • 25 ml sakės 
  • 2 šaukštų rudojo cukraus
Padažą maišydami verdame 6-8 minutes.
Ungurio filė pjauname pusiau ir į kiekvieną puselę statmenai vienodais atstumais suveriame keturis pagaliukus.
Grilį įkaitiname iki 180–200 laipsnių, guldome filė oda žemyn ir kepame 5–7 minutes.
Minutei perverčiame ant kitos pusės, kad šiek tiek sušiltų. 
Jeigu „Kabayaki“ padažas atvėso – pašildome. Verčiame atgal ant odos, aptepame kiekvieną gabaliuką padažu ir verčiame minutei, kad padažas karamelizuotųsi.
Pakartojame. Vėl atverčiame oda žemyn, patepame padažu ir vėl minutei verčiame, kad karamelizuotųsi.
Numauname nuo pagaliukų, supjaustome į keturias dalis.
Patiekiame ant virtų ryžių, pateptų tuo pačiu padažu, su šviežiais svogūnų laiškais, apibarstome sezamų sėklomis.
Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.