Ungurys su „Kabayaki“ padažu (Unagi no Kabayaki)
Reikės:
- 2 x 400 g ungurio filė
„Kabayaki“ padažui reikės:
- 60 ml mirino
- 60 ml sojų padažo
- 25 ml sakės
- 2 šaukštų rudojo cukraus
Padažą maišydami verdame 6-8 minutes.
Ungurio filė pjauname pusiau ir į kiekvieną puselę statmenai vienodais atstumais suveriame keturis pagaliukus.
Grilį įkaitiname iki 180–200 laipsnių, guldome filė oda žemyn ir kepame 5–7 minutes.
Minutei perverčiame ant kitos pusės, kad šiek tiek sušiltų.
Jeigu „Kabayaki“ padažas atvėso – pašildome. Verčiame atgal ant odos, aptepame kiekvieną gabaliuką padažu ir verčiame minutei, kad padažas karamelizuotųsi.
Pakartojame. Vėl atverčiame oda žemyn, patepame padažu ir vėl minutei verčiame, kad karamelizuotųsi.
Numauname nuo pagaliukų, supjaustome į keturias dalis.
Patiekiame ant virtų ryžių, pateptų tuo pačiu padažu, su šviežiais svogūnų laiškais, apibarstome sezamų sėklomis.
Skanaus!