Išbandykite ir jūs!
Aštuonkojis su morkų ir bulvių piurė
Reikės:
- 1 virto aštuonkojo čiuptuvo
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus
- 4 skiltelių česnako
- kelių žiupsnelių rūkytų raudonų paprikų miltelių
- žiupsnelio druskos ir pipirų
- citrinų sulčių pagal skonį
- šlakelio baltojo vyno
Garnyrui reikės:
- morkų
- bulvių
- grietinėlės
Kaip gaminti
Įkaitintoje keptuvėje su aliejumi pakepkite aštuonkojį.
Pabarstykite prieskoniais, apšlakstykite citrinų sultimis.
Suberkite smulkiai supjaustytą česnaką.
Po 10 min. įpilkite šiek tiek baltojo vyno. Leiskite pasitroškinti.
Garnyrui rinkausi morkų ir bulvių piurė, pagardintą grietinėle.
Šalia tinka visos marinuotos daržovės: agurkėliai, maži svogūniukai, alyvuogės ir t.t.
Papuoškite rozmarinų šakele.