Purus ir minkštas rabarbarų pyragas: kai norisi ko nors paprasto ir gardaus

2022 m. birželio 12 d. 15:09
Lrytas.lt
Receptas
Purus ir paprastas rabarbarų pyragas, kurį paruošti – vieni niekai. Kol daržuose dar želia rabarbarai, išsikepkite ir pavaišinkite kitus.
Daugiau nuotraukų (1)
Rabarbarų pyragas
Reikės: 
  • 4 kiaušinių, 
  • 200 g cukraus, 
  • 100 ml aliejaus, 
  • 250 g miltų, 
  • 1 a. š. kepimo miltelių, 
  • vanilinio cukraus,
  • žiupsnelio druskos,
  • 4–5 rabarbarų,
  • sviesto kepimo formai ištepti. 
Kaip gaminti 
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
Kiaušinius išplakite su cukrumi (pasilikite porą šaukštų rabarbarams), supilkite aliejų ir išmaišykite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, persijokite ir įmaišykite į kiaušinių, cukraus ir aliejaus masę. Berkite žiupsnį druskos, išmaišykite. 
Rabarbarus supjaustykite nedideliais gabaliukais, apibarstykite 2 v. š. cukraus. 
Kepimo formą ištepkite sviestu, supilkite dalį tešlos, apibarstykite rabarbarais, užpilkite likusia tešla. 
Kepkite apie 50 minučių. Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku.
Ragaukite šiltą su ledais arba atvėsusį. 
 
rabarbarų pyragas^Instantpyragas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.