Rabarbarų pyragas
Reikės:
- 4 kiaušinių,
- 200 g cukraus,
- 100 ml aliejaus,
- 250 g miltų,
- 1 a. š. kepimo miltelių,
- vanilinio cukraus,
- žiupsnelio druskos,
- 4–5 rabarbarų,
- sviesto kepimo formai ištepti.
Kaip gaminti
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
Kiaušinius išplakite su cukrumi (pasilikite porą šaukštų rabarbarams), supilkite aliejų ir išmaišykite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, persijokite ir įmaišykite į kiaušinių, cukraus ir aliejaus masę. Berkite žiupsnį druskos, išmaišykite.
Rabarbarus supjaustykite nedideliais gabaliukais, apibarstykite 2 v. š. cukraus.
Kepimo formą ištepkite sviestu, supilkite dalį tešlos, apibarstykite rabarbarais, užpilkite likusia tešla.
Kepkite apie 50 minučių. Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku.
Ragaukite šiltą su ledais arba atvėsusį.