Bet per atostogas pusryčius galiu gaminti ir visiems skirtingus, nes nereikia niekur skubėti.
Skanios, maistingos, šiltos grikių salotos su tunu – puikus vėlyvų pusryčių pasirinkimas.
Šiltos grikių salotos su tunu
Porcijos 2. Užtruksite apie 20 min.
Reikės:
- 100 g grikių;
- 1 avokado;
- 4–6 vyšninių pomidorų;
- 2 agurkų;
- šlakelio alyvuogių aliejaus;
- saujelės gražgarsčių;
- saujelės pipirnių daigų;
- kelių salotų lapų;
- 1 skardinės konservuoto tuno;
- druskos pagal skonį;
- šlakelio alyvuogių aliejaus.
Kaip gaminti
Grikius išverdame. Dažniausiai juos užpilu iš vakaro verdančiu vandeniu ir palieku brinkti. Ryte tik užkaitinu iki virimo, ir grikiai jau paruošti.
Avokadą perpjauname per pusę, išimame kaulą, išskobiame šaukštu ir supjaustome kubeliais. Pomidorus perpjauname perpus, agurką supjaustome griežinėliais, salotas suplėšome.
Į lėkštę dedame grikius, salotas, pomidorus, agurkus, avokadą, žalumynus, tuną. Pagardiname druska, apšlakstome aliejumi.