Atėjo tikra, karšta vasara. Mes šiandien jau atidarėm maudymosi sezoną. Taip gera džiaugtis šiltomis dienomis, kaitriais saulės spinduliais, vis labiau šylančiu ežerėlio vandeniu, ryškiai žydru dangumi. O ko gi reikia daugiau? Tik noro visa tuo džiaugtis ir tą pastebėti.
Džiaukimės vasara, tokia kokia ji yra. Kartais karšta, kartais lietinga, kartais vėsi, tokia nenuspėjama ir nerūpestinga. Džiaukimės gyvenimu ir nenustokim svajoti!
Braškių ir rabarbarų limonadas
Iš nurodyto produktų kiekio paruošite 4 porcijas, užtruksite apie 20 min.
Reikės:
250 g rabarbarų;
- 150 g braškių;
- 130 g cukraus;
- 1 l vandens;
- 1 citrinos žievelės ir šlakelio citrinos sulčių;
- Patiekti – braškių, metų lapelių, ledukų.
Kaip gaminti
Į puodą pilame vandenį, sudedame nuluptus ir stambiais gabaliukais supjaustytus rabarbarus, cukrų bei citrinos žievelę. Paverdame apie 10 min. arba kol cukrus ištirps, o rabarbarai suminkštės.
Sudedame stambiai supjaustytas braškes ir padidiname kaitrą. Paverdame 3 - 5 minutes.
Atvėsiname ir perkošiame limonadą per sietelį. Paspausdami gerai išsunkiame tirščius – ten slypi visa spalva ir skonis.
Tirščius išmetame. Pagardiname limonadą šlakeliu citrinos sulčių. Patiekiant pagardiname braškių gabaliukais ar mėtos lapeliais, ledukais.