Prieš dešimt metų ji bandė maitintis produktais, kurie esą jai tinkami pagal kraujo grupę.
„Su sąrašu produktų, kurių man galima ir kurių negalima, nuėjau į parduotuvę. Ten sugaišau dvi valandas viską tyrinėdama.
Buvo negalima valgyti česnako, o aš be jo gyventi negaliu. Česnaką valgau kaip obuolį. Jei įtrinu keptą duoną česnaku, man skonio per mažai, aš jo dar atsikandu.
Po mėnesio nuo to „galima“ ir „negalima“ pradėjo suktis galva, pajutau silpnumą.
Mečiau visa tai ir pradėjau maitintis įprastai. Vėl pasidariau linksma, gyvybinga. Aš nesilaikau jokių dietų“, – patikino kaunietė dizainerė.
Su „Savaitgalio“ skaitytojais jis pasidalijo savo pačios išbandytu čeburekų receptu.
Išsikepkite ir jūs!
Čeburekai
Reikės:
- miltų
- 1 l kefyro ir dar atskirai 100 ml kefyro
- 0,5 kg maltos veršienos
- 1 svogūno
- pipirų
- druskos
Į litrą kefyro įpilkite tiek miltų, kad tešla neliptų prie rankų, įberkite šiek tiek druskos. Tešlą iškočiokite plonai, kavos puodelio lėkštute išspauskite apskritimus.
Alyvuogių aliejuje pakepinkite smulkintą svogūną. Į mėsą supilkite apie 100 ml kefyro. Ji bus minkštesnė, sultinga.
Suberkite pakepintą svogūną, įberkite pipirų, druskos pagal skonį. Į tešlos apskritimus dėkite paruošto faršo, juos perlenkite, gerai užspauskite kraštus.
Virkite čeburekus įkaitintame aliejuje ant silpnesnės ugnies kartkartėmis pavartydami, kol taps auksinės spalvos.