Aš ruošiau braškių ir rabarbarų džemą, bet jeigu turite namuose rūgštesnės uogienės, tokios, kaip juodųjų serbentų ar panašios, galite džemo ir nevirti. Man norėjosi čia rabarbarų gaivumo.
Desertas tikrai vykęs ir skanus. Tiesa, jam reikia nemažai laiko praleisti šaldytuve, kad sausainiai spėtų sugerti kremą ir taptų minkšti, o desertas lengvai atpjaunamas.
Skanių atradimų jūsų virtuvėse.
Nekeptas desertas „Tinginių Napoleonas“
Porcijos 10. Užtruksite apie 30 min.
Ingredientai
- 300 g sluoksniuotos tešlos sausainių „Ausytės“
Plikytam kremui:
- 3 kiaušiniai;
- 1 v. š. cukraus (man norėjosi šiek tiek daugiau);
- 4 v. š. miltų;
- žiupsnis druskos;
- 750 ml pieno;
- 100 g sviesto;
- 1 a. š. vanilinio cukraus.
Džemui:
- 200 g braškių;
- 200 g rabarbarų;
- 2–3 v. š. cukraus;
- šlakelis citrinos sulčių;
- 1 v. š. krakmolo.
Kaip gaminti
Prikaistuvį kaičiame ant silpnos kaitros. Mušame kiaušinius, beriame cukrų, miltus, druską, vanilinį cukrų ir šluotele gražiai išplakame, kad neliktų miltų gumuliukų.
Supilame pieną ir nuolat maišant verdame kremą, kol šis sutirštės. Nukeliame nuo kaitros ir įmaišome sviestą. Jeigu norisi, kremą galima pertrinti per sietelį, kad tikrai neliktų jokių gumuliukų. Leidžiame atvėsti.
Verdame džemą. Rabarbarų kotus supjaustome gabalėliais, braškes taip pat šiek tiek pasmulkiname.
Sudedame į prikaistuvį, užpilame cukrumi ir verdame apie 10 min., kol braškės su rabarbaru suminkštės. Suberiame krakmolą. Gerai išmaišome ir pakaitiname, kol džemas sutirštės. Įspaudžiame citrinos sulčių. Džemą atvėsiname.
Surenkame desertą. Kelis sausainius (3–5) susmulkiname iki trupinių. Formą ištepame aliejumi. Pabarstome sausainių trupiniais. Tepame kremo sluoksnį, dėliojame sausainius, tepame džemu, tepame kremu, dėliojame sausainių sluoksnį, tepame, džemu, po to kremu, o ant viršaus sausainių sluoksnis.
Štai ir viskas. Desertas pagamintas. Belieka jį komandiruoti į šaldytuvą mažiausiai 6 val. Bet man visgi skaniausias po paros, praleistos šaldytuve.