Kaunietės dizainerės kurtus drabužius yra pamėgusi ne viena moterų karta, o jos išpuoselėtas sodas prie namų su egzotiškais krūmais ir įvairiaspalvių gėlių jūra kaskart maloniai nustebina svečius. Nors tikina neturinti pašaukimo kulinarijai, Audronės kepami pyragai ir tortai jau apipinti legendomis.
Su „Savaitgalio“ skaitytojais A.Bunikienė pasidalijo rabarbarų pyrago receptu – būtinai išbandykite.
Rabarbarų pyragas
Tešlai reikės:
- 6 kiaušinių
- 2 vanilinio cukraus pakelių
- 2 nepilnų stiklinių cukraus
- 2 nepilnų stiklinių miltų
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 1 nepilnos stiklinės alyvuogių aliejaus
- 6 rabarbarų
Kaip gaminti
Kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi gerai išplakite. Į plakinį supilkite alyvuogių aliejų ir dar paplakite.
Berkite miltus, ant jų – šaukštelį kepimo miltelių. Viską vėl gerai išplakite.
Stačiakampę ar apvalią skardą išklokite kepimo popieriumi. Dugną pilnai padenkite nuluptais ir kvadratėliais supjaustytais rabarbarais.
Ant jų pilkite paruoštą tešlos masę, ant jos vėl negailėdami pribarstykite supjaustytų rabarbarų.
Pyragą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min. arba valandą.
Ar pyragas iškepė, patikrinkite į jį įdurdami ploną pagaliuką. Tešla turėtų prie jo nelipti.