Azijietiško stiliaus aštrus mėsainis su „Portobello“ grybais
Reikės:
- marinuotų „Portobello“ grybų
- azijietiško gvakamolės padažo
- agurkų juostelių
- traškių azijietiškų morkų salotų
- bandelių
Kaip gaminti
Pasiruoškite „portobello“ grybus. Skanų marinatą paruošite iš umami skonio miso pastos, sumaišytos su „Sriracha“ padažu ir sezamų aliejumi.
Pasigaminkite agurkų juostelių salotas: mažus agurkėlius mandolina arba daržovių skutimo mašinėle supjaustykite plonomis juostelėmis. Arba tiesiog supjaustykite juos plonais diskais. Pagardinkite padažu.
Pasigaminkite salotas iš tarkuotų morkų.
Pasigaminkite imbierų, sezamų ir avokado užtepėlę, kitaip – „Azijos gvakamolę“. Sutrinkite didelį avokadą su šviežiu imbieru, sezamų aliejumi ir šlakeliu ryžių acto.
Iškepkite grybus. Aš visada pradedu nuo kepurėlės, tuomet jie mažiau džiūna. Kepkite ant grotelių 4–5 minutes ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus, apverskite ir kepkite dar porą minučių. Prieš apversdami nupilkite sultis, susidariusias kepurėlėse, į indelį ir šlakstykite jomis kepamus grybus. Nėra privaloma, bet tai padeda išsaugoti jų sultingumą.
Paskrudinkite bandeles. Tai būtina, nes apsaugo jas nuo permirkimo.
Surinkite mėsainius: skrudintas bandeles gausiai ištepkite avokadų užtepėle. Dėl to bandelės nesumirks.
Tuomet dėkite keptą „portobello“ grybą kepurėlės paviršium į apačią, kad būtų išsaugotos kvapiosios sultys. Ant jo dėkite kitus mėsainio priedus – agurkus, morkų salotas. Bandelę, kuri bus viršutinė, aptepkite avokadų užtepu ir užvoškite ant mėsainio. Jei norite mažiau angliavandenių, galite patiekti atvirus „Portobello“ mėsainius – jie valgomi peiliu ir šakute.
Puikiai tinka kiti priedai – šlakelis „Srirachos“ padažo ir šiek tiek marinuoto imbiero.
Skanaus!
Šis receptas dalyvauja skaitytojų receptų konkurse. Kviečiame dalintis grilio patiekalų receptais ir laimėti prizus – net šeši konkurso dalyviai gaus po pakuotę nealkoholinio „Utenos“ alaus.
Ne tik dalyvaukite, bet ir balsuokite už patikusius receptus!
Receptus siųskite iki birželio 3 d.
Laimėtojus paskelbsime birželio 6 d.