Man jį labai skanu valgyti su jogurtu arba kremine varške, pagardinta šviežiomis uogomis ir milteliniu cukrumi.
Žinoma, galima išbandyti ir sūrų blyno variantą – su varškės užtepėle bei lašiša.
Iš nurodyto produktų kiekio paruošite 2 porcijas. Kepimo formelės dydis – 26x17 cm.
Reikės:
- 60 g miltų
- 125 ml pieno
- 2 kiaušinių
- žiupsnelio druskos
- 1 a. š. vanilinio miltelinio cukraus
- šiek tiek sviesto
Pagardinti reikės:
- jogurto
- šviežių uogų
- miltelinio cukraus
Kaip gaminti
Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių kartu su kepimo indu (jis turi įkaisti).
Patarimas: nenaudokite metalinių kepimo formų, man jose blyno nepavyksta iškepti.
Suplakite visus ingredientus, išskyrus sviestą.
Iš įkaitusios orkaitės išimkite kepimo indą, į jį įdėkite gabaliuką sviesto ir paskirstykite ant dugno ir šonų.
Supilkite tešlą ir pašaukite į orkaitę.
Kepkite apie 20 minučių toje pačioje 220 laipsnių temperatūroje, kol pakils ir gražiai apskrus.
Patiekite su mėgstamais priedais.