Išsikepkite ir jūs. Dalijamės Dainiaus receptu.
Su svogūnais ir mineraliniu vandeniu marinuoti šašlykai
Reikės:
- 2 kg kiaulienos sprandinės,
- 1 kg svogūnų galvų,
- 1 litro gazuoto mineralinio vandens,
- druskos,
- pipirų,
- kalendrų arba petražolių.
Kaip gaminti
Supjaustykite mėsą gabaliukais, svogūnus – pusžiedžiais. Pagardinkite druska ir pipirais, užpilkite mineraliniu vandeniu. Palikite pasimarinuoti apie 2 val.
Ant iešmų sumaukite mėsą ir iškepkite ant žarijų.
Svogūnus sudėkite į puodą, kurio nebus gaila dėti ant žarijų, ant jų sudėkite iškeptą mėsą.
Uždenkite ir dar kiek patroškinkite ant ugnies, kol svogūnai šiek tiek suminkštės.
Gausiai apibarstykite petražolėmis ar kalendromis ir patiekite.