Liekna, elegantiška A.Bunikienė nėra išranki maistui ir valgo viską. Vaikystėje gaminti nemėgo, bet iš savo šeimos narių mokėsi estetinio patiekalų pateikimo, stalo serviravimo gudrybių.
„Matydavau, kaip mano tėvelis subtiliai pjaustydavo dešrą, beveik kiaurai permatomomis riekutėmis. Jam būdavo labai svarbi estetika. Stebėdama jį paskutinėse mokyklos klasėse pradėjau pati vis dažniau gaminti ir tiek patobulėjau, kad tėvelis sakydavo mamytei: „Aš valgysiu, jeigu Audronė pagamins. Taigi man buvo užleistos virtuvės pozicijos“, – prisiminė Audronė.
„Jei būnu viena namuose ir ilsiuosi, galiu užsitepti sviesto ant duonos riekės, pabarstyti druska, česnaku, ir viskas. Aš jau būnu laiminga. Kaip yra sakęs romėnų filosofas Seneka: „Išminčius gali būti ir duonos rieke sotus.“ Bet jei laukiu draugų, galiu persiversti per galvą norėdama nudžiuginti juos skaniu maistu“, – patikino A.Bunikienė.
Iš kur ji mokėsi visokių kulinarinių gudrybių?
„Pastaruoju metu mane vis dažniau pamoko dukros. Martyna skaniai gamina. Ji ir iš kirvio galėtų košę išvirti. Net jei šaldytuve vėjai švilpauja, Martyna vis tiek sugalvos, kaip paruošti kokį patiekalą, ir dar labai estetiškai viską sukomponuos lėkštėje. Iš Martynos išmokau gaminti čiabatos užkandėles. O duktė Ainė mano mėgstamų receptų mozaiką paįvairino azijietiška sriuba“, – pasakojo dizainerė.
Su „Savaitgalio“ skaitytojais ji pasidalijo čiabatos užkandėlių receptu – greita, paprasta ir tikrai gardu! Tokia užkandėlė puikiai tiks tiek laukiant svečių, tiek norint pasimėgauti su šeima.
Čiabatos užkandėlė
Reikės:
- kepalo čiabatos
- alyvuogių aliejaus
- fetos
- figų džemo arba itališko kumpio
- gražgarsčių
Kaip gaminti
Čiabatą supjaustykite riekelėmis, jas patepkite alyvuogių aliejumi. Pašaukite į orkaitę penkioms minutėms.
Tada riekeles aptepkite feta. Ant viršaus dėkite figų džemo ir gražgarsčių.
Džemą galima keisti itališko kumpio griežinėliais. Pašovę atgal į orkaitę dar kepkite apie 10 min.