Vištienos iešmeliai su ananasais, saldžiosiomis paprikomis ir svogūnais
Reikės:
- 500 g vištienos krūtinėlės filė
- 1 v. š. sezamų aliejaus
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus
- 2 v. š. sojų padažo
- 4 v. š. citrinų sulčių
- 2 a. š. druskos
- 300 g saldžiųjų raudonųjų paprikų
- 300 g ananasų be žievelės
- 150 g raudonųjų svogūnų
- 10 baziliko lapelių
- 200 g ryžių
Kaip gaminti
Vištieną supjaustykite kubeliais, suberkite į dubenį, įberkite šaukštelį druskos, supilkite sezamų aliejų, sojų padažą ir 2 šaukštus citrinų sulčių. Viską išmaišykite ir palikite marinuotis 30 minučių.
Nuplautas paprikas išskobkite, pašalinkite sėklytes ir supjaustykite stambesniais kubeliais. Taip pat kubeliais supjaustykite ananasus ir stambiai susmulkinkite svogūnus. Visus ingredientus atsitiktine tvarka sumaukite ant iešmelių ir kepkite ant žarijų apie 15 minučių kartkartėmis pavartydami, kol vištiena apskrus.
Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje pagal instrukcijas ant pakuotės. Išvirtus ryžius sumaišykite su likusiomis citrinų sultimis bei alyvuogių aliejumi ir patiekite su gardžiaisiais iešmeliais.