Kiaulių ausų slėgtainis pagal kaunietės Lauros receptą: išbandykite ir jūs

2022 m. gegužės 20 d. 13:02
Receptas
„Kitos moterys jaučia ypatingą silpnybę papuošalams, batams ar rankinėms, o mane labiausiai pradžiugina gražios gyvulių galvos ir uodegos“, – nusijuokė kaunietė Laura Galkinaitė (43 m.). Profesionali kulinarė, 10 metų dirbusi virėja keliuose Kauno restoranuose, taip žavisi maisto gaminimu, jog atrodo, kad ir iš kirvio pagamintų gardų patiekalą.
Daugiau nuotraukų (1)
Laura jau 11 metų kuria savo tinklaraštį bulviukose.lt. Jame apstu neįtikėtinų patiekalų. Netgi balandėlių tortas su kalakutiena ar sumuštinis su kiaulės širdimi ir smegenimis.
L.Galkinaitė kas vakarą namuose ruošia vakarienę ir tikina, kad kas kartą ji būna vis kitokia. Tai didžiulis džiaugsmas jos vyrui Sauliui.
„Gaminu skirtingus patiekalus. Man neįdomu kartotis. O vyras labai laukia mano staigmenų. Tikriausiai daugelis jam pavydi skanių vakarienių, bent mano tėtis tai tikrai“, – kalbėjo Laura. 
Daugiau apie Laurą skaitykite čia.
Su „Savaitgalio“ skaitytojais kaunietė pasidalijo keliais receptais. Vienas jų – kiaulių ausų slėgtainis. Išbandykite ir jūs!
Kiaulių ausų slėgtainis
Reikės:
  • 4 kiaulių ausų
Sūrymui reikės:
  • 100 g cukraus
  • 150 g druskos
  • 6 kadagių uogų
  • 6 gvazdikėlių
  • 2 laurų lapų
  • 2 litrų vandens
  • 6 juodųjų pipirų
  • kelių čiobrelių šakelių
  • 1 šaukštelio pankolių sėklų
  • 4 česnako skiltelių
Taip pat reikės:
  • 1 svogūno
  • 1 pankolio
  • 1 morkos
  • 0,5 česnako galvutės
  • 1 saliero stiebo
  • 1 šaukštelio tarkuotos apelsino žievelės
  • 0,5 šaukštelio aitriųjų paprikų dribsnių
Kaip gaminti
Sūrymui supilkite į puodą vandenį ir likusius išvardintus produktus. Užvirkite ir atvėsinkite. Sudėkite nuvalytas ir nuplautas ausis į sūrymą, paslėkite, kad būtų visą laiką panirusios, ir laikykite šaldytuve 2 paras.
Tada išimkite ausis iš sūrymo, nuplaukite, sudėkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu ir užvirkite. Užvirusį vandenį nupilkite, ausis nuplaukite po šaltu vandeniu, vėl užpilkite šaltu vandeniu, sudėkite stambiai supjaustytą svogūną, morką, pankolį, saliero stiebą, česnako skilteles ir užvirkite. Virkite ant silpnos kaitros 2,5 valandos.
Kol verda, pasiruoškite formą, kurioje slėgsite ausis. Ištepkite ją aliejumi, išklokite maistine plėvele taip, kad liktų laisvi kraštai, – taip pat plonai patepkite aliejumi.
Išvirusias karštas ausis išimkite iš sultinio, nusausinkite ir sudėkite sluoksniuodami į formą. Jei reikia, galite sluoksniuoti perpjaudami ausis. Ant kiekvieno sluoksnio pabarstykite apelsino žievelės, aitriųjų paprikų dribsnių ir šiek tiek druskos. Užlankstykite ant susluoksniuotų ausų likusius maistinės plėvelės kraštus ir paslėkite.
Svorio reikės DAUG. Slėgiau su dviem trilitriniais stiklainiais, pripildytais vandens, ir dar ant viršaus uždėjau sunkią molinę puodynę. Laikykite per naktį paslėgtą šaltai.
Kuo ploniau supjaustysite slėgtainį, tuo bus skaniau. Valgyti galite tradiciškai su majonezu, krienais, remuladu. Skanu su azijietiškais sojų pagrindo padažais, kimčiais, sumaišytais su majonezu.
Jei norite lengvo, spalvingo ir šiuolaikiško užkandžio, patiekite plonai pjaustytą slėgtainį su apelsinų, juodųjų alyvuogių, raudono svogūno ir pankolio salotomis.
slėgtainisKiauliena^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.