Vienas jos administratorių, daug prisidėjęs prie augančio susidomėjimo kepimo ant žarijų kultūra ir išmokęs lietuvius kepsninėje gaminti viską – nuo bulvių, grybų ar sūrių iki troškinių, karkų ar jaučio uodegų – grilio meistras Kristupas Krivickas (43 m.), kepėjų vadinamas tiesiog KK.
„Manau, kad tuo, kokius sudėtingus ir įmantrius patiekalus kepsninėje šiuo metu ruošia lietuviai, jie yra gerokai pranokę kitus ne tik Europoje, bet ir pasaulyje, pradėjusius tai daryti daug anksčiau. Barbekiu virtuvėje mes esame dar palyginti labai jauni ir neturime gilių šaknų, bet tai mums padeda neįsisukti į nuobodžių, pasikartojančių patiekalų rutiną“, – įsitikinęs Kristupas, daugeliui tapęs grilio guru.
Tarp sekėjų išgarsėjęs dėl receptų ir patarimų, kuriais dalijosi socialinėse grupėse, vėliau Kristupas išleido net tris receptų knygas, viena jų išversta ir į anglų kalbą. O visai neseniai barbekiu kultūros gerbėjams jis pasiūlė mobiliąją programėlę, kurioje daug receptų ir naudingų patarimų visiems kepsnių ant žarijų gerbėjams.
Su „Savaitgalio“ skaitytojais Kristupas pasidalijo kaulų čiulpų virš žarijų receptu.
Šį patiekalą įvertins net patys išrankiausi. Išbandykite!
Kaulų čiulpai virš žarijų
Kepti kaulų čiulpai – karališkas barbekiu sviestas.
Reikės:
- jautienos kaulų, perpjautų išilgai
- druskos, pipirų
- citrinų sulčių
- skrebučių
Beriame druskos ir pipirų ant kaulų čiulpų ir palaikome 30 minučių kambario temperatūroje.
Kepame kaulus netiesioginėje kaitroje 130–150 laipsnių temperatūroje apie 15–20 minučių, kol gražiai paruduos, vidus įkais ir pasimatys burbuliukai.
Ant kaulų čiulpų užlašiname citrinų sulčių ir tepame ant skrebučio.