Tas pats marinatas, pasak moters, puikiai tinka ir kiaulienai. Be to, taip marinuotą mėsą galima kepti ne tik grilyje, bet ir orkaitėje.
Tad vos tik atšils – išbandykite.
Dalijamės Ingridos receptu.
Su ananasais marinuota vištiena
Reikės:
- maždaug kilogramo vištienos dalių – blauzdelių, šlaunelių, sparnelių, filė. Tinka viskas, ką mėgstate.
Marinatui reikės:
- 240 ml konservuotų ananasų
- 80 ml sojų padažo
- 40 ml medaus
- 50 ml obuolių acto
- 1–2 česnako skiltelių
- 1 a. š. imbierų miltelių
- 0,5 a. š. maltų gvazdikėlių
Kaip gaminti
Į kokteilinę sudėkite visus marinatui skirtus ingredientus ir sutrinkite iki vientisos masės.
Marinatu apliekite vištieną, išmaišykite ir leiskite šaldytuve pastovėti keletą valandų ar pernakt.
„Kepkite ir mėgaukitės. Skanaus“, – palinkėjo Ingrida.
Šis receptas dalyvauja skaitytojų receptų konkurse. Kviečiame dalintis grilio patiekalų receptais ir laimėti prizus – net šeši konkurso dalyviai gaus po pakuotę nealkoholinio „Utenos“ alaus.
Ne tik dalyvaukite, bet ir balsuokite už patikusius receptus!
Receptus siųskite iki birželio 3 d.
Laimėtojus paskelbsime birželio 6 d.