Pavasarinių augalų ir jogurto kokteilis: vitaminus dovanoja pati gamta

2022 m. gegužės 16 d. 08:08
Renata Šniolienė, „Kūmutės virtuvė“
Receptas
Kaip gera šiltomis dienomis jau basomis išeiti į mišką, pakramtyti pumpurų, pasidairyti uoliai dirbančių voverių ir pasirinkti po saują šviežių žalumynų.
Daugiau nuotraukų (3)
Mūsų miško paklotė, kaip sakė viena, kaimynė, „užsikrėtė“ zuikio kopūstais. O man atrodo, kad gamta tvarkosi išmintingai – ir tai joks užkratas, o kvietimas ragauti vitaminingų ir rūgštelėjusių pavasario dovanų.
Jei jau šiemet samanos baltuoja nuo zuikio kopūsto žiedų, skinu ir dedu jų į tradicinius pavasario kokteilius. Kad būtų gardžiau ir maistingiau, kokteilius plaku su graikišku jogurtu, tai yra, gaminu garsųjį airaną, tik papildau jį žalia spalva ir keliais skoniais.
Žalumynų svarbu nepadauginti, čia galioja taisyklė, kad mažiau yra geriau. Nuotraukoje matote, kiek ir ko sunaudoju 2 litrams airano.
Reikės:
  • rūgštynių
  • zuikio kopūstų žiedų
  • jaunų kiaulpienių lapų
  • jaunų garšvos lapelių
  • 1 litro graikiško jogurto (10 proc.)
  • 1 litro vandens
  • 1 šaukštelio druskos
Žalumynus nuplaunu, dedu į kokteilinę, užpilu vandeniu ir malu iki skystis tampa tamsiai žalias. Gautą masę nukošiu ir grąžinu į kokteilinę. Tuomet sudedu jogurtą, druską ir keliolika sekundžių plaku.
Gautą žalsvą airaną supilu į patogią tarą ir laikau šaldytuve.
Geriausia sunaudoti per 2–4 dienas.
kokteilisairanas^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.