Vienas jos administratorių, daug prisidėjęs prie augančio susidomėjimo kepimo ant žarijų kultūra ir išmokęs lietuvius kepsninėje gaminti viską – nuo bulvių, grybų ar sūrių iki troškinių, karkų ar jaučio uodegų – grilio meistras Kristupas Krivickas (43 m.), kepėjų vadinamas tiesiog KK.
„Manau, kad tuo, kokius sudėtingus ir įmantrius patiekalus kepsninėje šiuo metu ruošia lietuviai, jie yra gerokai pranokę kitus ne tik Europoje, bet ir pasaulyje, pradėjusius tai daryti daug anksčiau. Barbekiu virtuvėje mes esame dar palyginti labai jauni ir neturime gilių šaknų, bet tai mums padeda neįsisukti į nuobodžių, pasikartojančių patiekalų rutiną“, – įsitikinęs Kristupas, daugeliui tapęs grilio guru.
Tarp sekėjų išgarsėjęs dėl receptų ir patarimų, kuriais dalijosi socialinėse grupėse, vėliau Kristupas išleido net tris receptų knygas, viena jų išversta ir į anglų kalbą.
O visai neseniai barbekiu kultūros gerbėjams jis pasiūlė mobiliąją programėlę, kurioje daug receptų ir naudingų patarimų visiems kepsnių ant žarijų gerbėjams.
Su „Savaitgalio“ skaitytojais Kristupas pasidalijo grilyje paruoštų midijų receptu. Įtiks net išrankiausiems!
Grilyje paruoštos midijos
Reikės:
- 500 g virtų midijų su kiautu (palikite tik tą kiauto pusę, kurioje prisitvirtinusi midija)
- 4 v. š. tarkuoto kietojo sūrio
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus
- 2 v. š. tirpinto sviesto
- 3 v. š. smulkintų petražolių
- 2 skiltelių tarkuoto česnako
- 1/2 a. š. juodųjų pipirų
Sumaišome sūrį, aliejų, sviestą, petražoles, česnakus, pipirus ir dedame po truputį ant kiekvienos midijos.
Kepame virš vidutiniškai karštų žarijų apie 4–6 minutes.
Jeigu midijos nevirtos, šviežios, nuplauname po šaltu vandeniu. Tas, kurios plaunant neužsivėrė, išmetame. Dedame midijas ant grotelių ir kepame 2–3 minutes. Jei kurios nors neatsivėrė, išmetame.
Nulaužiame viršutinį midijos kiautą, po to ruošiame jas taip, kaip parašyta aukščiau.