Kiaulienos kepsniai alaus ir medaus marinate: net pirštelius aplaižysite

2022 m. gegužės 14 d. 13:23
Lrytas.lt
Receptas
Jei savaitgalį užsimanysite išsikepti kepsnių grilyje ar kepsninėje, išbandykite šį mūsų skaitytojos Andželikos marinatą. Net pirštelius aplaižysite!
Daugiau nuotraukų (1)
Marinatas kepsniams su alumi
Reikės: 
  • 4 didelių kiaulienos sprandinės kepsnių
  • 1–2 skiltelių česnako 
  • 1 didesnio svogūno
  • 4–5 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 a. š. (su kaupu) neaštrių garstyčių 
  • 1 a. š. raudonelių (as dėjau Provanso žolelių, nes atskirai raudonėlio neturėjau) 
  • 1 a. š. maltų raudonųjų saldziųjų paprikų
  • 0,5–1 a. š. aštrių raudonųjų paprikų
  • 1 a. š. medaus 
  • druskos, pipirų
  • apie 60–70 ml alaus 
Kaip gaminti 
Česnaką su svogūnu susmulkinti, suberti prieskonius, dėti garstyčias, medų, pilti alų ir gerai išmaišyti. 
Paruoštą marinatą supilti ant kepsnių. 
Palikti marinuotis 5–6 val., geriausia per naktį. 
Kepti grilyje ar kepsninėje.
 
kiaulienos kepsnysmarinatas^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.