Ypatingo skonio ir minkštumo šiems šašlykams suteikia garstyčios, pomidorų padažas ir majonezas.
Dalijamės Alinos receptu.
Su garstyčiomis, pomidorų padažu ir majonezu marinuoti šašlykai
Reikės:
- 3 kilogramų kiaulienos sprandinės
- 2 svogūnų
- 3 šaukštų pomidorų padažo
- 2 šaukštų obuolių acto
- 1 šaukšto garstyčių
- 1 šaukšto majonezo (kokybiško)
- 4 skiltelių česnako
- 1 žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
- pagal skonį druskos
Kaip gaminti
Sprandinę supjaustome gabalais, kuriuos butų patogu nerti ant iešmo.
Česnaką pasmulkiname, svogūnus supjaustome pusžiedžiais. Suberiame į dubenį su mėsa.
Sudedame pomidorų padažą, garstyčias, majonezą, supilame actą, suberiame pipirus. Viską gerai išmaišome.
Paliekame pasimarinuoti 6–12 valandų šaldytuve. Prieš kepant šašlykus pagardiname druska.
Mėsą veriame ant iešmų ir kepame ant žarijų.