Norvegiška žuvies sriuba: receptas, kuriuo verta dalintis

2022 m. gegužės 12 d. 13:37
„Samčio užrašai“
Receptas
Mėgstu žuvienę, tad namuose stengiuosi bent kartą per mėnesį išsivirti sriubos su žuvimi. 
Daugiau nuotraukų (5)
Ši sriuba gana tiršta, soti ir švelnaus skonio.
Naudojama lašiša, bet, manau, puikiai tiktų ir upėtakis.
Norvegiška žuvies sriuba
Reikalingi produktai:
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 smulkintas svogūnas
  • 2 porų baltoji dalis, pjaustyta pusžiedžiais
  • 4 smulkintos česnako skiltelės
  • 2 l žuvies arba daržovių sultinio
  • 1/2 brokolio (išskirčiau mažais žiedynais)
  • 1 tarkuota arba smulkinta morka
  • 100 g šaldytų žirnelių
  • 200 g lašišos filė be odos
  • 1/4 šaukštelio Kajeno paprikų
  • 1 citrinos sulčių
  • 150 ml grietinėlės
  • ryšelio krapų
Kaip gaminti
Puode, kuriame gaminsite sriubą, įkaitinkite aliejų ir 3 minutes pakepinkite smulkintą svogūną ir porus. Sudėkite smulkintus česnakus ir dar 1 minutę pakepinkite maišydami. Neleiskite daržovėms paruduoti.
Pilkite sultinį, sudėkite brokolius, žirnelius, tarkuotą morką, Kajeno paprikas, druskos (kiekis priklauso nuo  sultinio sūrumo) ir virkite 8 min.
Sudėkite smulkintą lašišą ir pavirkite 5 min. Supilkite grietinėlę, smulkintus krapus ir išmaišykite. Pavirkite 2 min.
Jei norisi, įspauskite citrinos sulčių ir išmaišykite.
Skanaus!
 
lašišažuvienė^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.