Ši sriuba gana tiršta, soti ir švelnaus skonio.
Naudojama lašiša, bet, manau, puikiai tiktų ir upėtakis.
Norvegiška žuvies sriuba
Reikalingi produktai:
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 smulkintas svogūnas
- 2 porų baltoji dalis, pjaustyta pusžiedžiais
- 4 smulkintos česnako skiltelės
- 2 l žuvies arba daržovių sultinio
- 1/2 brokolio (išskirčiau mažais žiedynais)
- 1 tarkuota arba smulkinta morka
- 100 g šaldytų žirnelių
- 200 g lašišos filė be odos
- 1/4 šaukštelio Kajeno paprikų
- 1 citrinos sulčių
- 150 ml grietinėlės
- ryšelio krapų
Kaip gaminti
Puode, kuriame gaminsite sriubą, įkaitinkite aliejų ir 3 minutes pakepinkite smulkintą svogūną ir porus. Sudėkite smulkintus česnakus ir dar 1 minutę pakepinkite maišydami. Neleiskite daržovėms paruduoti.
Pilkite sultinį, sudėkite brokolius, žirnelius, tarkuotą morką, Kajeno paprikas, druskos (kiekis priklauso nuo sultinio sūrumo) ir virkite 8 min.
Sudėkite smulkintą lašišą ir pavirkite 5 min. Supilkite grietinėlę, smulkintus krapus ir išmaišykite. Pavirkite 2 min.
Jei norisi, įspauskite citrinos sulčių ir išmaišykite.
Skanaus!