Ir kiekvienais metais stengiuosi pagaminti ką nors naujo su rabarbarais.
Šiandien namai pakvipo trupininiu rabarbarų ir obuolių pyragu.
Trupininis rabarbarų ir obuolių pyragas
Kepimo forma 24 cm skersmens.
Porcijos 8. Užtruksite apie 1 val.
Tešlai reikės:
- 3 kiaušinių;
- 200 g cukraus;
- 200 g šalto sviesto;
- 500 g miltų;
- 1 a. š. kepimo miltelių;
- žiupsnio druskos.
Įdarui reikės:
- 300 g rabarbarų;
- 120 g cukraus;
- 2 obuolių;
- 1 v. š. kukurūzų krakmolo.
Kaip gaminti
Pirmiausia išsiverdame įdarą. Rabarbarų kotus nulupame ir supjaustome nedideliais gabalėliais. Obuolius taip pat nulupame, išspjauname sėklalizdžius ir supjaustome kubeliais.
Rabarbarus ir obuolius suberiame į prikaistuvį, supilame cukrų ir kaitiname, kol obuoliai ir rabarbarai suminkštės.
Suberiame krakmolą. Gerai išmaišome ir kaitiname apie 5 min., kol įdaras sutirštės. Paliekame, kol visiškai atvės.
Kiaušinius išsukame su cukrumi ir druska, kol masė pabals ir patrigubės. Miltus sumaišome su kepimo milteliais. Įtarkuojame šaltą sviestą vis padažant į miltus. Patriname tarp pirštų, kol gausis trupiniai. Supilame kiaušinių plaukinį ir užminkome tešlą.
Tešlą padaliname į dvi dalis. Vieną dalį dedame į šaldymo kamerą, kad gerai atšaltų. Tešla išklojame kepimo formos dugną ir šonus.
Supilame rabarbarų ir obuolių įdarą. Užtarkuojame likusią, jau atšalusią tešlą.
Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.