Kukuliai buvo minkšti, sultingi. Juos skanu valgyti ir kitą dieną pašildytus. Vietoj kalakutienos galima naudoti ir vištieną.
Kadangi mano keptuvė nėra didelė, kukulius kepiau per du kartus. Užtenka jų paviršių lengvai apkepinti, nes po to juos dar reikės troškinti.
Padažą gaminau su grietine, sultiniu. Naudojau ekologiško sultinio kubelio gabaliuką.
Kalakutienos kukuliai grietinės padaže
Paruošimo laikas – 10 min., gaminimo laikas – 25 min. Kiekis: 18 kukulių
Kukuliams reikės:
- 500 g kalakutienos faršo
- 1 kiaušinio
- 1 nedidelės morkos, smulkiai sutarkuotos
- 1 riekės kvadratinės duonos
- 3–4 valg. š. džiūvėsėlių
- 1/4 st. kietojo sūrio, smulkiai tarkuoto
- 2 skiltelių česnako, susmulkintų
- 2 arbat. š. itališkų prieskonių mišinio
- saujos šviežių petražolių
- druskos, juodųjų pipirų
- alyvuogių aliejaus kepimui
Padažui:
- 1/2 st. grietinės (naudojau 30 proc. riebumo)
- 50 g mažų špinatų
- 1 3/4 st. sultinio (ar vandens)
- 2 valg. š. miltų
- 1 arbat. š. pomidorų padažo
- 1 arbat. š. garstyčių
- 3 valg. š. sviesto
- druskos, juodųjų pipirų
Gaminimas
Kukuliai. Nupjauti duonos šonus. Ją pamerkti kelioms minutėms į vandenį. Tada vandenį nusunkti.
Dubenyje sumaišyti faršą, kiaušinį, morką, sūrį, visus prieskonius, druską. Įberti džiūvėsėlių tiek, kad būtų lengva formuoti kukulius. Juos formuoti drėgnomis rankomis.
Keptuvėje įkaitinti aliejų ant vid. temp. Iš abiejų pusių pakepinti kukulius po 3-4 min. Jeigu keptuvė maža, galima tą daryti per 2 kartus.
Padažas. Keptuvėje ant vid. temp. ištirpinti sviestą. Maišant mentele ar šluotele, pakepinti miltus apie 30 s ar kol susimaišys su sviestu. Masė turi būti vientisa.
Po truputį, visą laiką maišant, supilti sultinį, grietinę. Tai daryti, kol padažas sutirštės, nebebus gumulėlių. Daugmaž apie 5 min. Padažą užkaisti.
Suberti špinatus, garstyčias, pomidorų padažą, įberti druskos, pipirų pagal skonį. Po kelių minučių primažinti kaitrą, sudėti kukulius. Troškinti apie 15 min.