Negaliu patikėti, kad jis toks skanus. Laiko sugaištama minimaliai, skonis – puikus, lengva pagaminti.
Kas dabar atsakys, kodėl jį pagaminau tik dabar?
Gaminau šį pyragą visai nedidelį, vos 4–5 žmonėms.
Kepimo forma – 18 cm skersmens. Užtruksite apie 30 min.
Nekeptas meduolių ir bananų pyragas
Reikės:
- 300 g meduolių;
- 350 g grietinės 35 proc. riebumo;
- 2 v. š. miltelinio cukraus;
- 2 bananų;
- 1 v. š. želatinos + 50 ml vandens;
- 1 v. š. citrinos sulčių.
Kaip gaminti
Meduolius sutrupiname iki trupinių. (Aš tarkavau burokine traka – visai gerai gavosi).
Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame brinkti.
Bananus supjaustome griežinėliais.
Į grietinę suberiame miltelinį cukrų, įspaudžiame citrinos sulčių ir išplakame plaktuvu iki purumo.
Želatiną ištirpiname garų vonelėje. Atvėsiname ir plona srovele supilame į kremą.
Torto formą atsegamais kraštais išklojame kepimo popieriumi. Barstome dalį trupinių, tepame kremo, dėliojame bananų griežinėlius, barstome vėl trupiniais, vėl kremas, vėl bananai. Viršutinis sluoksnis turi būti trupinių.
Dedame pyragą į šaldytuvą, geriausiai nakčiai, kad skoniai susidraugautų.