„Įnešiau šiek tiek žemaitiško vėjo į Kauną. Rengiu edukacijas, pagal savo tėvelio receptą mokau sukti kastinį, o pagal močiutės receptus kepu pyragus, bandeles“, – pasakojo Laima, kurios kepyklėlę jau pamėgo kauniečiai.
Daugiau apie ją skaitykite čia.
Su „Savaitgalio“ skaitytojais Laima pasidalijo keliais receptais. Vienas jų – tortas „Snickers“.
Išbandykite – nesigailėsite.
Tortas „Snickers“
Karamelei reikės:
- 300 g cukraus
- 100 g vandens
- 230 g grietinėlės
- 80 g sviesto
- 150 g mėgstamų riešutų
Biskvitui reikės:
- 5 kiaušinių
- žiupsnelio druskos
- 180 g cukraus
- 160 g miltų
- 40 g kakavos
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 50 g aliejaus
- 50 g verdančio vandens
Kremui reikės:
- 150 g grietinėlės
- 150 g karamelės
- 500 g maskarponės
- 50 g šokolado
Kaip gaminti
Kiaušinius išplakite iki standžių putų su druska ir cukrumi. Tada atsargiai įmaišykite miltus, sumaišytus su kakava ir kepimo milteliais. Tuomet įmaišykite aliejų ir viską užplikykite verdančiu vandeniu.
Tešlą dėkite į torto formą ir kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25–30 minučių.
Kol biskvitas kepa, išvirkite karamelę. Cukrų su vandeniu virkite tol, kol pradės ruduoti cukrus. Tada sudėkite sviestą ir atsargiai supilkite grietinėlę. Pavirkite, kol išeis graži, klampi karamelė. 150 g karamelės palikite kremui, o į likusią įmaišykite riešutus.
Kai viskas atvės, pagaminkite kremą. Išplakite maskarponę su grietinėle. Padalinkite pusiau. Į vieną pusę įmaišykite karamelę, į kitą – atsargiai šokoladą.
Biskvitą padalinkite į tris dalis. Vieną dalį dėkite į dugną. Ant jos dėkite šokoladinį kremą ir riešutus. Ant viršaus klokite antrą biskvitą. Ant jo dėkite karamelinį kremą ir riešutus. Uždenkite trečiuoju biskvitu. Papuoškite. (Jei norisi drėkinti biskvitą, siūlau 100 g vandens sumaišyti su 100 g cukraus.)
Tortas skaniausias kitą dieną.