„Įnešiau šiek tiek žemaitiško vėjo į Kauną. Rengiu edukacijas, pagal savo tėvelio receptą mokau sukti kastinį, o pagal močiutės receptus kepu pyragus, bandeles“, – pasakojo Laima, kurios kepyklėlę jau pamėgo kauniečiai. Daugiau apie ją skaitykite čia.
„Ketvirtadieniais pas mus yra spurgadieniai. Klientai itin pamėgo itališkas spurgas – bombolonius („bomboloni“) su įvairiais kremais“, – pasakojo Laima, dalindamasi šių spurgų receptu.
Išbandykite ir jūs!
Itališkos spurgos „Bomboloni“
Tešlai reikės (apie 14 vienetų):
- 7 g sausų mielių
- 550 g kvietinių miltų
- 10 g druskos
- 55 g vandens
- 55 g šilto pieno
- 100 g cukraus
- 3 kiaušinių
- 2 trynių
- 90 g minkšto sviesto
- cukraus apvolioti
- aliejaus kepti
- džemo arba nutelos
Kaip gaminti
Sausas mieles su dalimi cukraus, pienu ir vandeniu sumaišykite ir palikite, kol pradės kilti. Tada visus sausus produktus sumaišykite, supilkite pradėjusias kilti mieles.
Minkykite tešlą įmušdami po vieną kiaušinį. Kai sudėsite visus kiaušinius, pamažu įminkykite sviestą. Palikite ramiai apie 30 minučių.
Tada tešlą supjaustykite gabaliukais, išsukite gražų burbuliuką ir suspauskite panašiai kaip blyną.
Palaukite, kol tešla pakils.
Kepkite įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.
Iškeptas spurgas apvoliokite cukruje. Kai atvės, pripildykite įdaro.