Dalinuosi receptu sriubos, kuri patiks balandėlių mėgėjams.
Ukrainietiška kopūstienė
Reikalingi produktai:
- 1 šaukštas aliejaus
- 450 g mėgstamo faršo (rekomenduojama jautienos, bet aš naudojau kiaulienos)
- 1 didelis svogunas
- 6 česnako skiltelės
- 1 kopūstas
- 3/4 stiklinės nevirtų ryžių
- nedidelė skardinė konservuotų pomidorų
- 2 šaukštai pomidorų pastos
- 2,5 l jautienos sultinio arba kokį mėgstate
- 2 lauro lapai
- druskos ir pipirų pagal poreikį
Kaip gaminti
Įkaitiname aliejų dideliame puode.
Apkepiname įkaitintame aliejuje smulkintus svogūnus ir česnakus. Dedame maltą mėsą ir kepiname, kol mėsa iškeps. Užtruks apie 7 min.
Sudedame smulkintą kopūstą ir likusius produktus. Užviriname sriubą ir verdame dar 25 min., kol daržovės ir ryžiai išvirs.
Išimame lauro lapus.
Pilstome į dubenėlius ir skanaujame.