Aštrios pupelės
Reikės:
- 2 a. š. alyvuogių aliejaus
- 1 mažo raudonojo svogūno, pjaustyto
- 1 skiltelės česnako, traiškytos
- 1 geltonosios saldžiosios paprikos, pjaustytos
- 255 g virtų sviestinių pupelių
- 10 vyšninių pomidoriukų, perpjautų pusiau
- 2 v. š. harisos padažo ar daugiau, pagal skonį
- 1/4 a. š. druskos
- 1/8 a. š. maltų juodųjų pipirų
- 1/2 citrinos sulčių
- 1/2 puodelio nesaldinto kokosų jogurto
- 1/2 avokado, pjaustyto riekelėmis
- 2 paskrudintų pitos duonelių
Kaip gaminti
Didelėje keptuvėje ant vidutinio kaitrumo ugnies įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūną, česnaką ir saldžiąją papriką. Kaitinkite 3–4 minutes, kol suminkštės.
Sudėkite pupeles, pomidorus, harisą ir kepkite dar 3–4 minutes, kartkartėmis pamaišydami, kol suminkštės pomidorai.
Pabarstykite druskos ir pipirų, įmaišykite citrinos sulčių.
Paskaninkite patiekalą kokosų jogurtu, avokado riekelėmis. Patiekite su skrudinta pitos duonele.
Skanaus!
Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir „Pick up limes“.
„Gyvi Gali“ skatina dažniau rinktis augalinį maistą ir bent vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos, taip prisidedant prie savo sveikatos, planetos ir gyvūnų gerovės.