Tirpstantis burnoje, nepakartojamai švelnaus skonio maskarponės tortas, dėl kurio net nereikės įjungti orkaitės. Skamba puikiai, ar ne?
O dabar keliaujame prie gaminimo!
Anksčiau nelabai draugavau su želatina, kol pagaliau išmokau su ja tvarkytis. Žinau, kad ne visi su ta želatina yra susidraugavę, tad duosiu du patarimus, kuriais visuomet vadovaujuosi.
Pirma – išbrinkusios želatinos nereikia perkaitinti. Aš želatiną tirpinu mikrobangų krosnelėje. Bet kai kaitinsite želatiną, atidžiai stebėkite kaitinimo laiką, nes kiekviena krosnelė skirtinga, todėl ir kaitinimo laikas skiriasi. Kai želatina pradeda tirpti, gerai išmaišykite, ir viskas, atidėkite į šalį, kol reikės įmaišyti į kremą. Tik per ilgai nelaukite, kitaip želatina sustings.
Antras patarimas – prieš sumaišant želatiną su kremu geriausia, kad kremas būtų kambario temperatūros, tada plona srovele pilkite želatiną į kremą ir nuolat maišykite. Arba galite atsargiai sumaišyti gerą stiklinę kremo su želatina ir po to sumaišyti su likusiu kremu. Kaip jums paprasčiau. Dabar lieka visus patarimus pritaikyti praktiškai. Kitaip tariant, laukia smagiausia dalis – torto gamyba!
Jeigu manote, kad tortą pagaminti užtrunka ilgai, tikrai klystate. Sausainių pagrindą ir kremą pagaminsite per kiek daugiau nei 30 minučių, o tada jau paliksite tortą sustingti šaldytuve. Šokoladinis sluoksnis yra jūsų pasirinkimas, nenorite – praleiskite, bet, šiaip ar taip, jis labai lengvai pagaminamas.
Nieko nėra skaniau už namuose pagamintą tortą! Skanaus!
Nekeptas šokoladinis maskarponės tortas
Torto pagrindui reikės:
- 200 g šokoladinių ar vanilinių sausainių
- 90 g sviesto
- 2 v. š. sutirštinto pieno
Maskarponės sluoksniui reikės:
- 500 g maskarponės (būtinai kambario temperatūros)
- 1 indelio saldaus sutirštinto pieno (būtinai kambario temperatūros)
- 200 ml plakamosios grietinėlės (35 proc. riebumo)
- 150 g juodojo šokolado
- 1,5 v. š. želatinos
- 4 v. š. šalto vandens
Šokolado sluoksniui reikės:
- 250 ml plakamosios grietinėlės (35 proc. riebumo)
- 200–220 g juodojo šokolado
Torto pagrindui sausainius susmulkinkite iki trupinių. Tam galite naudoti arba virtuvinį kombainą, arba sausainius sudėti į maišelį ir sutrupinti mėsos muštuku. Sviestą ištirpinkite mikrobangų krosnelėje ir užpilkite ant sausainių kartu su sutirštintu pienu. Gerai išmaišykite. Ant išardomos tortinės pagrindo paklokite kepimo popierių, sudėkite sausainių masę ir gerai prispauskite prie dugno. Sausainių pagrindą palikite šaldytuve, kol gaminsite maskarponės kremą.
Maskarponės sluoksniui želatiną užpilkite šaltu vandeniu, palikite išbrinkti. Šokoladą ištirpdykite mikrobangų krosnelėje (tik neperkaitinkite) ir palikite truputį pravėsti. Grietinėlę išplakite iki standumo. Želatiną ištirpinkite mikrobangų krosnelėje (man užtenka maždaug 10–15 sekundžių, tik labai atidžiai sekite kaitinimo laiką, kad želatina neperkaistų, pakanka, kad išsilydytų). Maskarponę išplakite su likusiu sutirštintu pienu, įmaišykite šokoladą. Nuolat maišydami plona srovele supilkite želatiną. Tada lėtai įmaišykite grietinėlę.
Maskarponės kremą supilkite ant sausainių pagrindo, išlyginkite ir palikite šaldytuve sustingti (apie 2 val.).
Šokolado sluoksniui šokoladą sulaužykite ir sudėkite į dubenį. Grietinėlę supilkite į nedidelį puodą, kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol vos pradės virti, ir užpilkite ant šokolado. Palikite 5 minutėms, o tada išmaišykite (maišykite, kol šokoladas ištirps). Kremą palikite šiek tiek atvėsti ir užpilkite ant torto. Kai šokoladinis sluoksnis sustings, puoškite. Aš naudojau šokoladinius dražė rutuliukus. Skanumėlis!
Pastaba: šiam tortui pakanka 1 indelio sutirštinto pieno, tiesiog iš to paties indelio porą šaukštų panaudokite sausainių masei sutvirtinti.