Ir tada grįžus namo žiūrėti, kas iš to, ką parsinešėme, gausis. Juk didžiausias gaminimo džiaugsmas yra malonumas improvizuoti, nesilaikyti recepto nuo A iki Ž, o vėliau sėdus prie pietų stalo džiaugtis rezultatu.
Manoji pietų idėja paprasta, iš viso to, ką akys matė ir protas sakė: imk ir dėk, bus skanu. Tikrai. Nuojauta neapgavo, ir pietūs buvo gardūs ir tikrai nebrangūs.
Nereikia išleisti kelių dešimčių eurų, kad tobulas patiekalas viliotų kvapais. Tik nebijokite improvizuoti.
Viduržemio jūros regiono citrininė vištiena
Reikės:
- 1,5 kg vištienos su kaulu ir odele
- 1 šaukštelio druskos
- 1/4 šaukštelio juodųjų pipirų
- 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
- 1 kg mažų šviežių bulvyčių (nebūtinai, galima naudoti kokias turite, tik jas reikia supjaustyti gabaliukais)
- 6 skiltelių česnako
- 1 stiklinės vištienos sultinio
- 100 g mėgstamų alyvuogių be kauliukų
- 2 šaukštų džiovintų pomidorų
- 1 citrinos
Kaip gaminti
Iš anksto įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
Vištieną ištrinkite druska bei pipirais.
Orkaitėje tinkamą kepti puodą dėkite ant viryklės ir jame įkaitinkite alyvuogių aliejų. Dėkite vištieną ir apkepkite po 4-5 min. iš kiekvienos pusės, kol oda taps gražios auksinės spalvos.
Sudėkite bulves, česnakus ir paskirstykite tolygiai po visą keptuvę. Supilkite sultinį ir šiek tiek pakaitinkite.
Sudėkite alyvuoges, pomidorus, citrinos griežinėlius ir uždengę puodą dangčiu dėkite į orkaitę 30-35 min.