Greitai paruošiama kepta žuvies filė: paprasčiau negali būti

2022 m. balandžio 21 d. 17:06
„Lithuanian in the USA“
Receptas
Kai pietų ar vakarienės norisi čia ir dabar, puikiausia išeitis – greitai paruošiama tilapijos filė. Pagaminti teužtruks 10–15 minučių, ir jau turėsite patiekalą ant stalo! Paprasčiau ir būti negali. 
Daugiau nuotraukų (2)
Labai pamėgau prieskonių mišinį, kuriuo gardinau tilapiją – jis puikiai dera su bet kokia žuvimi.
Vietoje tilapijos galite kepti bet kokią kitą baltos žuvies filė, vis viena bus labai gardu. 
Jei naudosite plonas žuvies filė, jos iškeps labai greitai, jei storesnes – reikės pakepti truputį ilgiau. 
Kepta tilapijų filė
Reikės (5 porcijoms):
  • 600 g tilapijos filė
  • 2 valg. š. miltų
  • 2 valg. š. raudonosios paprikos miltelių
  • 1 valg. š. svogūnų miltelių
  • 1 arb. š. džiovintų raudonėlių
  • 1 arb. š. džiovintų čiobrelių
  • 1 arb. š. česnakų miltelių
  • 2/3 arb. š. druskos
  • 0,5 arb. š. juodųjų pipirų
  • 5 valg. š. sviesto (kepti)
Kaip gaminti
Jeigu naudojate šaldytą tilapiją, atitirpinkite ir nusausinkite.
Miltus su visais prieskoniais sumaišome viename indelyje.
Keptuvėje ištirpdome 3 valg. š. sviesto ant vidutinės ugnies.
Tilapijos filė gabalėlius apvoliojame prieskonių mišinyje, dedame į keptuvę ir kepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda. Jei kepant pritrūksta sviesto, jo dedame papildomai. 
Iškepusias tilapijos filė iškart patiekiame su mėgstamu garnyru, skanaus!
žuvies filėtilapija^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.