Labai pamėgau prieskonių mišinį, kuriuo gardinau tilapiją – jis puikiai dera su bet kokia žuvimi.
Vietoje tilapijos galite kepti bet kokią kitą baltos žuvies filė, vis viena bus labai gardu.
Jei naudosite plonas žuvies filė, jos iškeps labai greitai, jei storesnes – reikės pakepti truputį ilgiau.
Kepta tilapijų filė
Reikės (5 porcijoms):
- 600 g tilapijos filė
- 2 valg. š. miltų
- 2 valg. š. raudonosios paprikos miltelių
- 1 valg. š. svogūnų miltelių
- 1 arb. š. džiovintų raudonėlių
- 1 arb. š. džiovintų čiobrelių
- 1 arb. š. česnakų miltelių
- 2/3 arb. š. druskos
- 0,5 arb. š. juodųjų pipirų
- 5 valg. š. sviesto (kepti)
Kaip gaminti
Jeigu naudojate šaldytą tilapiją, atitirpinkite ir nusausinkite.
Miltus su visais prieskoniais sumaišome viename indelyje.
Keptuvėje ištirpdome 3 valg. š. sviesto ant vidutinės ugnies.
Tilapijos filė gabalėlius apvoliojame prieskonių mišinyje, dedame į keptuvę ir kepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda. Jei kepant pritrūksta sviesto, jo dedame papildomai.
Iškepusias tilapijos filė iškart patiekiame su mėgstamu garnyru, skanaus!