Šios varškės spurgos yra skanios ir kitą dieną, nes išlieka minkštos, nesukietėja bestovėdamos.
Iš normos iškepsite visą kalną spurgų.
Užtruksite apie 30 min.
Varškės spurgos
Reikės:
- 500 g varškės;
- 4 kiaušinių;
- 150 g cukraus;
- 1 a. š. vanilinio cukraus;
- 350 g miltų;
- 1 a. š. kepimo miltelių;
- aliejaus virti;
- miltelinio cukraus apibarstyti.
Kaip gaminti
Į varškę įmušame kiaušinius, suberiame cukrų ir vanilinį cukrų. Masę išmaišome. Įsijojame miltus ir kepimo miltelius. Išmaišome tešlą iki vientisos masės.
Gerai įkaitiname aliejų.
Drėgnomis rankomis formuojame varškės kamuoliukus ir verdame aliejuje. Spurgytes išgriebiame, sudedame ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejaus perteklių. Apibarstome milteliniu cukrum.