Minkštoje ir burnoje tirpstančioje tešloje – daug džiovintų vaisių ir uogų.
Velykinė varškės boba
Reikės:
- 300 g varškės
- 4 kiaušinių
- 120 g kambario temperatūros sviesto
- 100–150 g cukraus (pagal skonį)
- vanilinio cukraus
- 140 g ryžių miltų
- 140 g kvietinių miltų
- 2 a. š. kepimo miltelių
- 120 g džiovintų vaisių ir uogų
Glazūrai reikės:
- pusės citrinos sulčių
- miltelinio cukraus
Kaip gaminti
Orkaitę įkaitinkite iki 170 laipsnių.
Džiovintus vaisius ir uogas nuplaukite, nudžiovinkite, susmulkinkite ir apvoliokite miltuose.
Varškę gerai ištrinkite maisto kombainu su cukrum, dėkite minkštą sviestą, kiaušinius ir dar kartą viską gerai išplakite. Sudėkite persijotus miltus su kepimo milteliais, išmaišykite.
Į tešlą įmaišykite džiovintus vaisius.
Tešlą pilkite į riebalais išteptą kepimo formą (ar dvi mažesnes), tešla turėtų užimti ne daugiau kaip 2/3 kepimo indo.
Kepkite 45–60 minučių, nelygu kepinio storis. Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku.
Atvėsintą apliekite glajumi, kuriam sumaišykite miltelinį cukrų su citrinos sultimis, apibarstykite džiovintais vaisiais bei riešutais.