Išsikepkite – dalijamės Natalijos receptu.
Sutrūkinėję citrininiai sausainiai
Reikės (18 vnt.):
- 150 g miltų
- 60 g (3 v. š.) cukraus
- 1 citrinos tarkuotos žievelės
- kiaušinio
- 1 valg. š. citrinos sulčių
- 40 g minkšto sviesto
- 1 a. š. vanilinio cukraus
- 1/2 a. š. kepimo miltelių
- žiupsnelio druskos
- 1/2 a. š. sodos
- miltelinio cukraus
Kaip gaminti
Sumaišykite cukrų su citrinos žievele ir vaniliniu cukrumi, sudėkite sviestą, maišykite, kol visi produktai susimaišys. Cukrus neturi ištirpti. Įmuškite kiaušinį, pamaišykite, supilkite citrinų sultis ir išmaišykite.
Suberkite miltus, kepimo miltelius ir druską. Išmaišykite, kol neliks sausų miltų ir gausite tirštą lipnią tešlą.
Uždenkite dubenį maistine plėvele ir palaikykite tešlą šaldytuve apie 1–2 valandas.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi.
Į dubenėlį išsiberkite apie pusę stiklinės miltelinio cukraus. Iš šaldytuvo išimta tešla vis dar bus lipni, todėl susidrėkinkite rankas trupučiu vandens. Semkite po šaukštelį tešlos, tarp drėgnų delnų suformuokite kamuoliukus, iš visų pusių dosniai apvoliokite milteliniame cukruje ir išdėliokite ant kepimo skardų, palikdami tarp sausainių kelių centimetrų tarpelius.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 minučių, kol sausainiai pakils, išsiplės ir jų paviršius sutrūkinės. Iškepę sausainiai bus labai minkšti – leiskite jiems kelias minutes atvėsti ant kepimo skardų ir sutvirtėti.
Skanaus!