Jis tikrai vertas vietos ant švenčių stalo!
Dalijamės Natalijos receptu.
Purus biskvitinis tortukas su labai švelniu kremu
Biskvitui reikės:
- 135 g miltų
- 160 g cukraus
- 1 valg. š. kakavos
- 4 kiaušinių
- 55 g aliejaus
- 80 g pieno
- 2 valg. š. raudonų maistinių dažų
- 1 arb. š. kepimo miltelių
Kremui:
- 300 g „Philadelphia“ sūrio
- 70 g miltelinio cukraus
- 1 valg. š. vanilės ekstrakto
- 100 g grietinėlės, plakamosios (36 proc. rieb.)
- citrinos sulčių pagal skonį
Kaip gaminti
Dubenyje sumaišykite sijotus miltus, cukrų, kakavą ir kepimo miltelius. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu iki vientisos masės suplakite kiaušinius su cukrumi.
Suberkite į plakinį miltų mišinį ir viską gerai išplakite iki vientisos masės. Supilkite pieną ir aliejų, išmaišykite.
Paruoštą tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą formą. Kepkite iki 160 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, kol biskvitas gražiai iškils ir sutvirtės. Patikrinkite, ar iškepė, mediniu pagaliuku – įsmeigtas ir ištrauktas iš kepinio centro jis turi būti švarus.
Atvėsinkite biskvitą. Atvėsus perpjaukite išilgai į dvi lygias dalis – atskirus torto biskvitus.
Paruoškite torto kremą. Sūrį sumaišykite su milteliniu cukrumi, grietinėle ir vanilės ekstraktu ir suplakite elektriniu plaktuvu iki vientisos masės. Pagal skonį pagardinkite kremą citrinos sultimis (ar citrinos rūgštimi), išmaišykite.
Surinkite tortą: ant lėkštės dėkite vieną biskvitą. Jį aptepkite kremu, centre galite dėti uogienės. Ant kremo dėkite antrą biskvitą, šiek tiek paspauskite. Aptepkite kremu. Kelioms valandoms dėkite į šaldytuvą ar palaikykite per naktį.
Skanaus!