Ukrainietiški žalibarščiai: sotu, gardu ir paprasta

2022 m. balandžio 5 d. 16:39
Receptas
Ukrainiečių virtuvė labiausiai žinoma dėl barščių, tačiau ne mažiau populiari sriuba – vadinamieji žalibarščiai, ruošiami iš rūgštynių ir dilgėlių.
Daugiau nuotraukų (1)
Išbandykite – skonis tikrai nenuvils, o ir organizmą apdovanosite gausybe naudingų medžiagų, taip reikalingų organizmui pavasarį.
Ukrainietiški žalibarščiai
Reikės:
  • 3 l vištienos arba daržovių sultinio
  • 1 morkos
  • 3–4 bulvių
  • 2 saujų rūgštynių
  • 2 saujų šviežių dilgėlių (galima pakeisti špinatais)
  • 4 kietai virtų kiaušinių
  • lauro lapo
  • druskos
  • grietinės
Kaip gaminti
Dilgėles nuplikykite.
Į puodą sudėkite smulkintas bulves ir morką, užpilkite sultiniu ir virkite apie 15 min., kol daržovės suminkštės.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkintas rūgštynes, dilgėles ir minutę pakaitinkite. Suberkite į sultinį su bulvėmis, dėkite lauro lapą, pagardinkite druska ir pavirkite 5 min.
Į lėkštę pilkite sriubos, dėkite grietinės, kapotų virtų kiaušinių ir patiekite.
Rūgštynėsdilgėlės^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.