Išbandykite – skonis tikrai nenuvils, o ir organizmą apdovanosite gausybe naudingų medžiagų, taip reikalingų organizmui pavasarį.
Ukrainietiški žalibarščiai
Reikės:
- 3 l vištienos arba daržovių sultinio
- 1 morkos
- 3–4 bulvių
- 2 saujų rūgštynių
- 2 saujų šviežių dilgėlių (galima pakeisti špinatais)
- 4 kietai virtų kiaušinių
- lauro lapo
- druskos
- grietinės
Kaip gaminti
Dilgėles nuplikykite.
Į puodą sudėkite smulkintas bulves ir morką, užpilkite sultiniu ir virkite apie 15 min., kol daržovės suminkštės.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkintas rūgštynes, dilgėles ir minutę pakaitinkite. Suberkite į sultinį su bulvėmis, dėkite lauro lapą, pagardinkite druska ir pavirkite 5 min.
Į lėkštę pilkite sriubos, dėkite grietinės, kapotų virtų kiaušinių ir patiekite.