Dalijamės jos patarimais.
Natūraliai dažyti margučiai be lukšto
Reikės:
- 10–12 kiaušinių (bet kokiu lukštu)
- 1 raudongūžio kopūsto (nedidelio)
- 2 šaukštų maltų ciberžolių
Kaip paruošti
Aš gaminau 2 rūšių margučius.
Kopūstą sutarkuoti, užpilti vandeniu – kad tirščiai būtų kaip reikiant apsemti. Pavirti lėtai apie 10 min. Acto nepyliau, nes man jis mėlyną kopūstų viralą kartą pavertė rausvu.
Ciberžolių miltelius taipogi pavirti iki 10 min.
Oranžinės spalvos kiaušiniai. Išvirti kiaušinius vandenyje, nulupti ir pamirkyti nukoštame ir dar karštokame ciberžolių nuovire, kol gausis graži spalva, o tai įvyksta tikrai gana greitai. Galima ruošti Velykų rytą ir kiaušinius patiekti dar šiltus.
„Sudaužytų“ margučių marginimas. Eksperimentams čia nėra ribų – šiek tiek sudaužyto kiaušinio baltymas nusidažo įdomiai, o jei dar dedama į 2 spalvas, gaunasi dar gražiau.
Kiaušinius galima pirmiausia pavirti apie 7 min. kopūstiniame virale, juos pamaišyti, kad šiek tiek sutrūkinėtų lukštai, tuomet toliau virti kelias minutes ciberžolių nuovire, arba atvirkščiai. Viso virti 10 minučių – apie 7 viename puode, po to padaužyti, virti kitame apie 3 min.
Jei rezultatas netenkina, dar tokį kiaušinį, jau nuluptą, galima pamirkyti ir oranžiniame nuovire.
Gerų Velykų!