Prie vištienos tinka visi priedai! Jeigu vištieną pamarinuosite ilgiau, daugiau skonių įsigers į mėsą, bet neturint laiko marinuoti, galite kepti iškart arba palikti marinuotis kambario temperatūroje bent 15 min ir tuomet kepti.
Taip iškeptos vištienos šlaunelės gali būti puikus užkandis ar pietų patiekalas – bet kuriuo atveju bus suvalgytos labai skaniai!
Vištų šlaunelės citrinų marinate
Reikalingi produktai (matavimui naudojama 240 ml stiklinė):
- 7 vištos šlaunelės
- ¼ stiklinės citrinos sulčių (iš maždaug 2 citrinų)
- ¼ stiklinės baltojo sausojo vyno
- 1,5 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 1 valg. š. česnako miltelių
- 1 valg. š. džiovintų raudonėlių
- 1 arb. š. džiovintų čiobrelių
- 0,5 arb. š. druskos
- 1/3 arb. š. juodųjų pipirų
Kaip gaminti
Šlauneles nusausiname popieriniu rankšluosčiu.
Viename inde sumaišome visus ingredientus, sudedame vištienos kulšeles ir gerai įtriname marinatu.
Indą uždengiame ir dedame į šaldytuvą, marinuojame šlauneles apie pora valandų arba galima kepti iškart.
Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių.
Šlauneles sudedame į kepimo indą, užpilame marinatu, kepame įkaitintoje orkaitėje 35 min., po to apverčiame šlauneles, aplaistome marinatu ir dar kepame 35 min. Skanaus!