Desertą galite ruošti viename didesniame inde arba atskirose stiklinaitėse.
Dalijamės Vaidos receptu.
Tiramisu
Reikės:
- 6 kiaušinių,
- 500 g maskarponės,
- puodelio atvėsintos juodos kavos,
- 6 v. š. cukraus,
- 4 v. š. natūralios kakavos,
- pakelio sausainių „Damų piršteliai“
Kaip gaminti
Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus.
Į trynius berkite cukrų ir elektriniu plakikliu išplakite iki purios masės, kol ši pašviesės. Po truputį dėkite maskarponės sūrį ir plakite toliau. Dėkite masę keletui minučių į šaldytuvą.
Baltymus taip pat išplakite iki standžių putų ir atsargiai, lėtais judesiais sumaišykite juos su atvėsusia maskarponės mase.
Į indą ar stiklinaites dėkite sluoksniais: sluoksnis maskarponės kremo, sluoksnis kavoje pamirkytų sausainių, perregimas sluoksnis kakavos. Sluoksnius vėl pakartokite. Viršutinis sluoksnis turi būti kakavos.
Dėkite desertą į šaldytuvą pastovėti apie 10 valandų.