Lipnūs vištų sparneliai: net pirštus aplaižysite

2022 m. kovo 28 d. 17:13
„Kviečiu į virtuvę“
Receptas
Taip skanu, kad norisi pirštelius apsilaižyti. Tikrai galima taip pasakyti ir apie šį patiekalą. Ir tikrai taip, šiuos sparnelius patogiausia valgyti rankomis. 
Daugiau nuotraukų (1)
Lipnūs vištų sparneliai 
Porcijos 4. Užtruksite apie 40 min.
Reikės:
  • 1 kg vištų sparnelių;
Marinatui:
  • 1 v. š. sojų padažo;
  • 1 v. š. Vorčesterio padažo;
  • druskos pagal skonį;
  • žiupsnio juodųjų pipirų;
  • 1 v. š. medaus;
  • 1 a. š. paprikos miltelių;
  • 0,5 a. š. česnako granulių.
Kaip gaminti 
Marinatui skirtus produktus sumaišyti. Sparnelius aplieti marinatu, gerai išmaišyti ir palikti pasimarinuoti bent kelias val. Geriausia per naktį. 
Supilame sparnelius su visu marinatu į kepimo indą. Dedame kepti į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę 30 min. 
Kol kepė, aš kelis kartus sparnelius apšlaksčiau skysčiu, kuris susidarė skardoje. Patogiausia tai daryti konditeriniu teptuku. Tai suteikia gražų atspalvį sparneliams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.