Lipnūs vištų sparneliai
Porcijos 4. Užtruksite apie 40 min.
Reikės:
- 1 kg vištų sparnelių;
Marinatui:
- 1 v. š. sojų padažo;
- 1 v. š. Vorčesterio padažo;
- druskos pagal skonį;
- žiupsnio juodųjų pipirų;
- 1 v. š. medaus;
- 1 a. š. paprikos miltelių;
- 0,5 a. š. česnako granulių.
Kaip gaminti
Marinatui skirtus produktus sumaišyti. Sparnelius aplieti marinatu, gerai išmaišyti ir palikti pasimarinuoti bent kelias val. Geriausia per naktį.
Supilame sparnelius su visu marinatu į kepimo indą. Dedame kepti į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę 30 min.
Kol kepė, aš kelis kartus sparnelius apšlaksčiau skysčiu, kuris susidarė skardoje. Patogiausia tai daryti konditeriniu teptuku. Tai suteikia gražų atspalvį sparneliams.