Vietoje obuolienės galite naudoti ir bet kokią kitą uogienę, tad tai puikus būdas sunaikinti užsistovėjusias konservų atsargas. O jei neturite uogienės – tiesiog sutarkuokite obuolius ir sumaišykite su trupučiu cukraus.
Trupininis pyragas su obuoliene
Reikės:
- 200 g sviesto
- 1 stiklinės cukraus
- 2 kiaušinių
- pusės pakelio kepimo miltelių
- pusės pakelio vanilinio cukraus
- apie 300 g miltų
- obuolienės (labai skanu sumaišyti su bruknėmis, taip pat tinka ir kitokia uogienė)
Kaip gaminti
Kiaušinius išplakite su cukrum. Sviestą ištirpinkite su šlakeliu vandens, atvėsintą supilkite į kiaušinių ir cukraus masę, gerai išmaišykite. Supilkite vanilinį cukrų, vėl išmaišykite.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir maišydami po truputį berkite į sviesto ir kiaušinių masę, užminkykite tešlą. Ji turi būti minkšta.
Padalinkite tešlą į dvi dalis, viena turi būti didesnė, kita mažesnė. Didesnę sutarkuokite burokine tarka, trupiniais išklokite kepimo indo dugną, išteptą riebalais, šiek tiek paspauskite šakute ir aptepkite uogiene. Mažesnę tešlos dalį taip pat sutarkuokite burokine tarka, apibarstykite pyragą.
Dėkite į iš anksto įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę ir kepkite maždaug 40 minučių.
„Skanaus!“ – palinkėjo Vaida.