Dalijamės jos receptu.
Varškės tortas su persikais
Biskvitui reikės:
- 3 kiaušinių
- 50 g cukraus
- tarkuotos pusės citrinos žievelės
- 100 g miltų (pusę jų galima pakeisti krakmolu)
- 0,5 a. š. kepimo miltelių
Varškės sluoksniui reikės:
- 1,2 kg varškės (9 proc.)
- 500 g maskarponės
- 2 pakelių persikų skonio želės
- 2–3 persikų
- 200 g cukraus (arba pagal skonį)
- 1 citrinos sulčių
Viršui papuošti reikės:
- 2–3 persikų
- pakelio persikų skonio želės
Kaip gaminti
Iš anksto išsikepkite biskvitą.
Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių.
Trynius atskirkite nuo baltymų ir išplakite su cukrumi iki purios masės. Sudėkite tarkuotą citrinos žievelę. Baltymus išplakite ir atsargiai sudėkite ant trynių. Miltus (ir krakmolą, jei naudosite) persijokite kartu su kepimo milteliais ir atsargiai išmaišykite tešlą. Supilkite į kepimo popieriumi išklotą ir riebalais išteptą kepimo formą.
Kepkite apie 40 min. Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku. Išimkite biskvitą iš kepimo formos ir atvėsinkite ant grotelių.
Kaip biskvitas atvės, dėkite atgal į formą ir paruoškite varškės įdarą.
Varškės įdaras. 2 pakelius persikų skonio želės užpilkite 100 ml vandens ir ištirpinkite. Atvėsinkite.
Persikus (galite naudoti ir kitus vaisius) sukapokite smulkiau.
Varškę su cukrumi gerai ištrinkite virtuviniu kombainu, sudėkite maskarponę, gerai išmaišykite. Įmaišykite citrinų sultis ir kapotus vaisius. Galiausiai įmaišykite ištirpintą želę. Kai masė pradės stingti, supilkite ant biskvito ir dėkite į šaldytuvą. Biskvitą prieš tai galite sulaistyti sultimis ar kompotu.
Viršui papuošti ištirpinkite likusį želės pakelį 250 ml vandens. Supjaustykite persikus, išdėliokite ant torto paviršiaus ir užliekite pradėjusia stingti žele. Palaikykite šaldytuve kelias valandas ar pernakt.
Skanaus!