Lengvutė tešla ir sutirštinto karamelizuoto pieno kremas – šie vamzdeliai tiesiog tirpsta burnoje!
Paruošti tikrai paprasta, tad išbandykite.
Vamzdeliai su karameliniu kremu
Reikės:
- 1 pakelio sluoksniuotos tešlos
- 1 kiaušinio
- 1 v. š. cukraus
- 200 ml grietinėlės
- 0,5 indelio sutirštinto karamelizuoto pieno „Rududu“
Kaip gaminti
Sluoksniuotą tešlą atšildyti, truputį pakočioti, kad būtų plonesnė, supjaustyti 1,5 cm pločio juostelėmis ir jomis apvynioti vamzdeliams skirtas formeles.
Suformuotus vamzdelius aptepti kiaušiniu, išplaktu su 1 v. š. cukraus ir kepti apie 15 min. iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Kai iškeps, atvėsinti ir nuimti nuo formų.
Vidų pripildyti kremu: jam paruošti iki užvirimo pakaitinti 200 ml grietinėlės, nuėmus nuo kaitros į ją įmaišyti 0,5 indelio „Rududu“ ir palikti kelioms valandoms šaldytuve. Geriausia per naktį.
Atšaldytą grietinėlę su „Rududu“ gerai išplakti.