Makaronų salotoms reikės:
- 3 puodelių sausų „fusilli“ makaronų
- 1½ puodelio (246 g) virtų avinžirnių
- 2 raudonųjų saldžiųjų paprikų, supjaustytų kubeliais
- ½ agurko, supjaustyto
- ¾ puodelio (12 g) šviežių krapų, supjaustytų
- ½ puodelio (75 g) kalamata alyvuogių, perpjautų per pusę
- 3 v. š. (30 g) smulkinto raudono svogūno (ar daugiau, pagal skonį)
Padažui reikės:
- 120 ml tahinio (sezamų sėklų pasta)
- 45 ml šviežių citrinos sulčių
- 2 skiltelių česnako, traiškyto
- 1/3 puodelio vandens
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus
- 1 v. š. raudonojo vyno acto
- 1 a. š. maltų kuminų
- 1 a. š. džiovintos paprikos miltelių
- ¼ a. š. druskos
Kaip gaminti
Išvirkite makaronus „al dente“ ir nusunkite vandenį.
Kol makaronai verda, supjaustykite daržoves.
Sudėkite visus padažui skirtus ingredientus į dubenį ir išplakite. Jei atrodys, kad padažas per tirštas, pridėkite vandens.
Dideliame dubenyje sumaišykite viską kartu.
Skanaus!
Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir „Pick up limes“.
„Gyvi Gali“ skatina dažniau rinktis augalinį maistą ir bent vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos, taip prisidedant prie savo sveikatos, planetos ir gyvūnų gerovės.