Šiam tortui paruošti tiks ir šaldytos mėlynės ar šilauogės, tačiau puošti reikėtų šviežiomis.
Jeigu mėgstate saldžiau, į masę galite dėti daugiau cukraus.
Nekeptas maskarponės tortas su šilauogėmis
Reikės:
- 120 g paprastų, šokoladinių ar avižinių sausainių
- 65 g ištirpinto sviesto
- 3 a. š. želatinos miltelių
- 50 ml karšto vandens želatinai ištirpinti
- 500 g maskarponės
- 100 g cukraus
- 1 a. š. vanilinio cukraus
- 300 ml riebios grietinėlės
- 300 g šviežių ar šaldytų mėlynių arba šilauogių
- miltelinio cukraus
Kaip gaminti
Pusę mėlynių (šilauogių) supilkite į puodelį, sutrinkite, užpilkite puse puodelio vandens, užvirkite ir pavirkite kelias minutes. Skystį perkoškite per sietelį.
Riebalais ištepkite 6 cm aukščio, 20 cm skersmens apvalią kepimo formą. Iki trupinių susmulkinkite sausainius – sumalkite virtuviniu kombainu arba, sudėję į maišelį, padaužykite kočėlu. Sudėkite tirpintą sviestą, sumaišykite. Masę dėkite į paruoštą kepimo formą, prispauskite prie pagrindo. Dėkite į šaldytuvą ir laikykite, kol paruošite maskarponės masę.
Želatiną užpilkite karštu vandeniu, gerai išmaišykite, kad ištirptų. Supilkite uogų nuovirą. Atidėkite 15 minučių atvėsti.
Elektriniu plaktuvu išplakite maskarponę su cukrum ir vaniliniu cukrum iki vientisos masės. Toliau plakdami palaipsniui supilkite ištirpintą ir atvėsusią želatiną su uogų nuoviru.
Grietinėlę išplakite, įmaišykite į maskarponės masę. Supilkite ant pyrago pagrindo, viršų išlyginkite.
Apibarstykite šviežiomis mėlynėmis (šilauogėmis) ir dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
Laikykite per naktį.
Prieš patiekdami galite apibarstyti milteliniu cukrum.
Pastaba: šviežias mėlynes ar šilauoges galima tiesiog įmaišyti į maskarponės masę, jų netrinti.