Keptų kalafiorų sriuba
Reikės:
- 1 kalafioro, supjaustyto žiedynėliais
- 1 morkos
- 2 nedidelių bulvių
- 1 saliero stiebo
- 1 raudonojo svogūno
- 2 skiltelių česnako
- 1 1/2 a. š. kario miltelių
- 1/2 a. š. druskos + šiek tiek pabarstymui
- 1/4 a. š. juodųjų pipirų
- 2 a. š. džiovintų bazilikų
- 4 v. š. aliejaus
- 1200 ml vandens
Kaip gaminti
Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių.
Kalafiorų žiedinėlius sudedame į kepimo skardą, apliejame 2 šaukštais aliejaus ir apibarstome druska.
Kepame įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
Svogūną, morkas, salierą, bulves ir česnaką supjaustome kubeliais.
Keptuvėje įkaitiname 2 v. š. aliejaus ir sudedame morkas, salierus, svogūnus ir česnakus. Kepame apie 5 minutes.
Apkepintus kalafiorus, daržoves, bulves sudedame į puodą. Ant viršaus supilame vandenį, sudedame druską, prieskonius ir verdame apie 20 minučių, kol bulvės suminkštės.
Sriubą sutriname ir gardiname mėgstamomis sėklomis.
Skanaus!
Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir Rimai iš „Sveikas receptas“.
„Gyvi Gali“ skatina dažniau rinktis augalinį maistą ir bent vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos, taip prisidedant prie savo sveikatos, planetos ir gyvūnų gerovės.