Porcijos 10.
Užtruksite apie 1 val.
Nekeptas kefyro ir jogurto desertas su žele
Reikės:
- 2 mėgstamo skonio želės pak.;
- 1 skardinės sutirštinto pieno;
- 500 ml kefyro;
- 300 ml natūralaus jogurto;
- 1 v. š. aguonų;
- 3 v. š. želatinos + 100 ml vandens jai išbrinkinti.
Kaip gaminti
Mėgstamą želę užpilame 400 ml karšto vandens, gerai išmaišome, kad ištirptų ir neliktų grūdelių.
Paliekame stingti.
Želatiną užpilame šaltu virintu vandeniu ir paliekame brinkti. Sumaišome kefyrą, jogurtą, sutirštintą pieną. Suberiame aguonas. Išmaišome.
Supjaustome nedideliais gabalėliais jau sustingusią želę ir įmaišome į kefyro ir jogurto masę.
Želatiną ištirpiname garų vonelėje. Šiek tiek pravėsiname ir plona srovele supilame į paruoštą masę. Gerai išmaišome. Desertą supilame į indą ir dedame į šaldytuvą stingti.